Korte en hevige buien: houdt u het droog?

Verstopt hemelwaterafvoerUw dak is goed onderhouden en de afvoeren kunnen ongehinderd het regenwater kwijt. Maar in deze periode van het jaar zijn de regenbuien korter en heftiger waardoor de hoofdafvoer de hoeveelheid water af en toe niet meer kan verwerken.

Dan loopt het water bijvoorbeeld terug op het dak. En dan blijkt het dak toch vaak minder waterdicht dan u dacht.

Lees meer

Brandmeldinstallatie voorschriften en verplichtingen

Uw brandmeldinstallatie (BMI) moet voldoen aan wettelijke verplichtingen en andere voorschriften.

In deze blog zet EVM Vastgoedmanagement op een rij welke normen en regels er gelden voor de voorzieningen en de inspectie daarvan.

De voorschriften voor brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties zijn vastgelegd in Bouwbesluit 2012, NEN-normen en harmonisatie- en interpretatiedocumenten voor inspectie. Lees meer

Tips voor brandpreventie

Als eigenaar van vastgoed bent u verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de juiste middelen voor brandpreventie.

Daarbij gaat het om bouwkundige zaken zoals brandwerende scheidingen, brandbeveiliging om een uitbrekende brand zo snel mogelijk te kunnen ontdekken, en om blusmiddelen. De voorzieningen moeten onder meer voldoen aan de NEN-norm NEN-EN 671-3.

Lees meer

Brandveiligheid: gebruik de juiste rookmelder

Wat doet een rookmelder? Hij geeft een signaal bij rookontwikkeling zodat de aanwezige personen daarna tijdig en veilig het pand kunnen verlaten.

Het is een veel voorkomend misverstand dat de in iedere bouwmarkt verkrijgbare zelfstandige rookmelders ook wel gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld kleinere kantoor (verzamel)gebouwen. Dit is echter niet het geval! Lees meer

Brandveiligheid: is uw keuring actueel?

keuring brandblusmiddelen leegstandbeheer vastgoedU wilt er liever niet aan denken: brand in uw pand.

Jammer genoeg denken we soms ook niet aan het nemen van de maatregelen om de ellende zo veel mogelijk te beperken: goede en actueel gekeurde brandmelders en brandblusmiddelen.

De gevolgen zijn erg vervelend: grote schade die (deels) voorkomen had kunnen worden én een verzekering die niet uitkeert.

Om van de persoonlijke risico’s nog maar te zwijgen… Lees meer

Ontzorgen, wat is dat eigenlijk?

Ontzorgen Energielabel Grachtenpand Amsterdam Vastgoedbeheer“EVM Vastgoedmanagement heeft ons volledig ontzorgd bij het definiëren en aanvragen van het energielabel.” Aldus een klant. Maar wat houdt dat eigenlijk in, ontzorgen?

Edwin: “ik ben zelf ook technisch manager geweest, en ik weet daardoor precies waar een technisch manager behoefte aan heeft. Dat is vooral: goed op de hoogte worden gehouden en ondersteund worden met alternatieven en doorrekeningen.”

 

Lees meer

Veel gemaakte fouten bij interne verbouwingen

interne verbouwing kantoorKantoortuinen blijken toch niet zo goed te werken. Medewerkers kunnen zich soms slecht concentreren en hebben behoefte aan privacy bij het voeren van gesprekken. Dus veel bedrijven gaan weer terug naar de ‘hokjes’: werkruimtes met een deur die dicht kan!

Ook om andere redenen worden er op het moment veel kantoorgebouwen verbouwd, bijvoorbeeld door toename van het personeel of uitbreiding van de werkzaamheden.

EVM heeft gemerkt dat er bij interne verbouwingen vaak dingen over het hoofd worden gezien, die later tot problemen leiden.

Lees meer

Noodverlichting: gaat er bij u een lampje branden?

Noodverlichting - Nachtmerrie scenario: de vluchtroute is dicht gemetseld.Het is een nachtmerrie scenario. Opeens staat het gebouw vol met rook. De bezoekers raken in paniek en zoeken een veilige uitweg. Bovenaan de trap brandt de groene, geruststellende noodverlichting. “Daar moeten we heen” roep je tegen de mensen om je heen. Maar als je bovenaan de trap komt, is de deur dichtgemetseld.

Ik trof deze situatie daadwerkelijk aan in een tijd dat de regels rondom noodverlichting nog niet zo streng waren. Maar dat is sinds 2012 veranderd.

Lees meer

Winterklaar met de Vastgoed Quickscan

EVM-Vastgoed-QuickscanDe dagen worden vanzelf korter en de nachten worden ook vanzelf kouder, maar de meeste gebouwbeheersystemen (GBS) gaan niet vanzelf in de herfststand.

Op het moment dat het te koud wordt in uw pand en uw medewerkers of huurders klagen en rondlopen in dikke truien, denkt u er pas weer aan om de instellingen van de installatie aan te passen.

Als het pand leeg staat, klaagt er niemand.

Lees meer