Denkt u wel eens aan uw dak?

Denkt u wel eens aan uw dak?

Denkt u wel eens aan uw dak?

1 dec. 2023

1 dec. 2023

1 dec. 2023

Plat dak EVM Vastgoedmanagement
Plat dak EVM Vastgoedmanagement
Plat dak EVM Vastgoedmanagement

Denkt u wel eens aan uw dak?

Misschien denkt u: zo lang ik geen lekkages heb, is het goed. Maar eigenlijk bent u al te laat op het moment dat u met lekkages wordt geconfronteerd. Een jaarlijkse dakinspectie kan een hoop ellende en onnodige hoge kosten voorkomen.
Wanneer wij in de herfst inspecteren, letten we extra goed op de platte daken. Daar kan het gevallen blad namelijk problemen met het hemelwaterafvoer veroorzaken.

De conditie van uw dak

Bij een dakinspectie bekijken we hoe de dakbedekking eruit ziet. Zitten er gaten in de overlapnaden? Staat de dakbedekking omhoog bij de lasnaden? Zie ik craquelé op het dak? Zit er vuil of blad in de doorvoeringen of stadsuitlopen? Dat ruimen we dan meteen op.

Soms treffen we daken aan waar vuurpijlen geland en ingebrand zijn. Op die plekken is de kans op lekkage groot, dus dat moet gerepareerd worden. Ook letten we op de gebrande aansluitingen in de overlappen van de dakbanen. En bijvoorbeeld op voetafdrukken doordat men te snel over het dak liep na het branden. Dat beschadigt de leisteen bovenlaag, en geeft dus ook meer kans op lekkages.

Met de wintermaanden in het vooruitzicht is het extra belangrijk dat er geen water op het dak blijft staan. Door bevriezen en ontdooien wordt er namelijk teveel gevraagd van de flexibiliteit van de dakbedekking. Dan gaat het scheuren en krijg je wederom meer kans op lekkage.

Dakonderhoudscontract

Met een Dakonderhoudscontract van EVM bent u er zeker van dat de dakbedekking jaarlijks zorgvuldig wordt geïnspecteerd en vakkundig wordt gerepareerd. Vuil wordt verwijderd, scheuren in de dakbedekking worden gebrand, loslatende randafwerking wordt weer vastgezet.

De kosten bij gevolgschade door lekkage zijn vaak vele malen hoger dan de kosten van het jaarlijks onderhoud.

Risico bladeren:

Het water wordt niet afgevoerd en blijft op het dak staan.
Het teveel aan regenwater loopt over de dakrand langs de buitengevel, ramen en kozijnen naar beneden.
Gevolgen van vuil en bladeren op uw dak:

Mogelijk schade aan dakbedekking en/of constructie
Toename instortingsgevaar van het dak, met alle gevolgen van dien
Scheuren in de dakbedekking
Lekkages door bevriezing van het regenwater
Vuile ramen
Zichtbare vochtplekken op de gevel
Kans op lekkage via de kozijnen

Kortom: een slechte uitstraling en hoge kosten

Oplossing:
Bel EVM Vastgoedmanagement voor meer informatie over het Dakonderhoudscontract!

Klaar voor een persoonlijk advies?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen persoonlijk contact met u op om uw vastgoedvragen te bespreken. Een helder antwoord is slechts één telefoontje verwijderd.