Ontzorgen, wat is dat eigenlijk?

Ontzorgen, wat is dat eigenlijk?

Ontzorgen, wat is dat eigenlijk?

1 dec. 2023

1 dec. 2023

1 dec. 2023

Vastgoed Amsterdam EVM Vastgoedmanagement
Vastgoed Amsterdam EVM Vastgoedmanagement
Vastgoed Amsterdam EVM Vastgoedmanagement

Ontzorgen Energielabel Grachtenpand Amsterdam Vastgoedbeheer“EVM Vastgoedmanagement heeft ons volledig ontzorgd bij het definiëren en aanvragen van het energielabel.” Aldus een klant. Maar wat houdt dat eigenlijk in, ontzorgen?

Edwin: “ik ben zelf ook technisch manager geweest, en ik weet daardoor precies waar een technisch manager behoefte aan heeft. Dat is vooral: goed op de hoogte worden gehouden en ondersteund worden met alternatieven en doorrekeningen.”

Goede communicatie

“Dus ik mail, bel, plan de afspraken goed in en communiceer voortdurend met zowel de klant als de gebruikers van de locatie waar ik de inspecties moet uitvoeren. Niet alleen van te voren, maar voortdurend gedurende de werkzaamheden. Als er iets niet lukt, draag ik meteen een alternatief aan. Bij e-labeling moet je inspecties doen in het pand, en daarna dien je de aanvragen in. Ik laat aan de klant weten dat de aanvraag de deur uit is en dat het energielabel naar verwachting binnen twee weken binnen zal komen.”

Verbetervoorstellen

“Bovendien geef ik aanvullende advies over de wijze waarop de klant het energielabel kan verbeteren. Bijvoorbeeld door de installaties aan te passen, gevelisolatie aan te brengen en enkel glas te vervangen door dubbel glas. Daarbij kijk ik vooral naar de ‘quick wins’: de punten waar de vastgoedbeheerder met kleine ingrepen snel resultaat kan boeken om het energielabel te verbeteren.”

Gevolgen voor de MJOP

“Als ik een investering voorstel, denk ik meteen na over de plaats in de MJOP (meerjarenonderhoudsplanning). Ik geef een overzicht van de hoogte van de investering, de verwachte besparing die het oplevert en de terugverdientijd. Ik bekijk het storingsoverzicht en de onderdelen die in de komende tijd naar verwachting vervangen moeten worden en dan blijkt soms dat het nuttig is om de geplande vervanging van een installatie te vervroegen. Dan heeft de vastgoedbeheerder een actuele installatie met als bijkomend voordeel dat het label omhoog gaat én de kosten dalen.”

Pro-actief in het belang van de klant

Edwin weet nog wat de omstandigheden waren van de klant die zo blij was met de ontzorging: een van de panden was een typisch Amsterdams grachtenpand. Dan is het lastiger om de kanalen aan te brengen: de bouwkundige kosten zijn hoger omdat de gestucte plafonds weer netjes hersteld moeten worden. Bij een grachtenpand kun je ook niet zomaar een installatie op het dak plaatsen: de constructie kan dat soms niet aan. En voor de plaatsing moet je midden in de stad rekening houden met lastige bereikbaarheid met een kraan.

Colliers International was erg blij met het werk van EVM Vastgoedmanagement.

Klaar voor een persoonlijk advies?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen persoonlijk contact met u op om uw vastgoedvragen te bespreken. Een helder antwoord is slechts één telefoontje verwijderd.