Veel gemaakte fouten bij interne verbouwingen

Veel gemaakte fouten bij interne verbouwingen

Veel gemaakte fouten bij interne verbouwingen

1 dec. 2023

1 dec. 2023

1 dec. 2023

Koppelen Brandhaspel EVM Vastgoedmanagement
Koppelen Brandhaspel EVM Vastgoedmanagement
Koppelen Brandhaspel EVM Vastgoedmanagement

Kantoortuinen blijken toch niet zo goed te werken. Medewerkers kunnen zich soms slecht concentreren en hebben behoefte aan privacy bij het voeren van gesprekken. Dus veel bedrijven gaan weer terug naar de ‘hokjes’: werkruimtes met een deur die dicht kan!

Ook om andere redenen worden er op het moment veel kantoorgebouwen verbouwd, bijvoorbeeld door toename van het personeel of uitbreiding van de werkzaamheden.

EVM heeft gemerkt dat er bij interne verbouwingen vaak dingen over het hoofd worden gezien, die later tot problemen leiden.

Het is opeens zo koud…

Bijvoorbeeld de klimaatbeheersing. Er worden wanden geplaatst die ventilatieroosters blokkeren, waardoor de ventilatie en koeling worden ontregeld. De temperatuur werd voor één grote ruimte geregeld met één thermostaat, maar nu zijn er meerdere ruimtes en moeten de instellingen van de installatie worden aangepast of moeten er thermostaten worden bijgeplaatst. In sommige gevallen moeten ook de radiatoren worden aangepast. Ik verzin het niet: ik tref soms radiatoren aan die halverwege zijn gesplitst door een nieuwe wand!

Vluchtroutes aanpassen

Ook de vluchtroutes en de wegvluchtverlichting moeten worden aangepast. Brandblusmiddelen zijn soms niet meer toereikend. Denk bijvoorbeeld aan een brandslang waarmee je diagonaal een grote ruimte helemaal kunt bereiken, maar dat lukt niet meer wanneer die ruimte in kleinere ruimtes is verdeeld.

Brandwerende doorvoeringen

Kabels voor elektriciteit en ICT worden vaak aangepast, en dan wordt er soms vergeten dat de doorvoeringen brandwerend moeten zijn en dat deze gerepareerd of aangebracht moet worden door een gecertificeerd bedrijf. Bovendien moeten de aanpassingen worden vermeld in het logboek. Dit geldt ook voor de leidingen voor de klimaatbeheersing, dus voor de CV, koelleidingen en ventilatiekanalen.

Als je intern gaat verbouwen, ben je verplicht om dit te melden aan de verhuurder of de vastgoedeigenaar. Dan is het verstandig om een deskundige mee te laten denken over alle aanpassingen die er nodig zijn om ook na de verbouwing tevreden werknemers en/of huurders te hebben. EVM doet dit graag voor u!

Wilt u ook na de interne verbouwing werken in een prettig klimaat, goed geventileerd en warm of juist koel op het juiste moment? Neem dan contact op met Edwin van der Leije van EVM Vastgoedmanagement.

Klaar voor een persoonlijk advies?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen persoonlijk contact met u op om uw vastgoedvragen te bespreken. Een helder antwoord is slechts één telefoontje verwijderd.