Wat duurzaamheid betekent voor EVM

Wat duurzaamheid betekent voor EVM

Wat duurzaamheid betekent voor EVM

1 dec. 2023

1 dec. 2023

1 dec. 2023

Skyline Rotterdam EVM Vastgoedmanagement
Skyline Rotterdam EVM Vastgoedmanagement
Skyline Rotterdam EVM Vastgoedmanagement

Duurzaam betekent letterlijk iets wat lang blijft bestaan, met een lange levensduur. Maar het woord wordt de laatste tijd vooral gebruikt voor ontwikkelingen of keuzes die voorzien in de behoefte van de huidige generatie zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden van de toekomstige generaties.

Voor EVM Vastgoedmanagement is duurzaamheid geen hol begrip maar iets dat dagelijks de aandacht heeft. Zo is Edwin van der Leije lid van een netwerk van bedrijven rondom duurzaamheid in Spaanse Polder. De Rotterdamse netwerkclub heeft leden uit heel verschillende branches. Zonnepanelen en het aflopen van de erfpacht (waardoor eigenaren van bedrijfspanden al dan niet lange termijn investeringen gaan doen in hun panden) zijn voorbeelden van thema’s waaromheen de leden met elkaar optrekken. Waarschijnlijk in februari 2020 komt er een Duurzaamheidsdag, EVM ondersteunt de organisatie daarvan.

Voor vastgoedeigenaren (bedrijven en overheden) gelden diverse wetten en regels voor gebouwen met betrekking tot de duurzaamheid. Uiteraard is EVM op de hoogte van de inhoud van de verschillende energielabels en de datum waarop ze voor welke panden vereist zijn. Door met EVM vooruit te denken kunt u de benodigde aanpassingen op tijd opnemen in uw MJOP.

Duurzaamheid zit ook in kleine, dagelijkse keuzes. Zo stapt Edwin op de fiets als hij moet reizen tussen verschillende panden, en koopt hij zijn groente en fruit op de markt (dus zonder plastic verpakkingen). Het EVM relatiegeschenk is ook duurzaam: een porseleinen mug-to-go. Want de bonbons, die zijn op!

Klaar voor een persoonlijk advies?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen persoonlijk contact met u op om uw vastgoedvragen te bespreken. Een helder antwoord is slechts één telefoontje verwijderd.