Winterklaar met de Vastgoed Quickscan

Winterklaar met de Vastgoed Quickscan

Winterklaar met de Vastgoed Quickscan

1 dec. 2023

1 dec. 2023

1 dec. 2023

Dakraam EVM Vastgoedmanagement
Dakraam EVM Vastgoedmanagement
Dakraam EVM Vastgoedmanagement

De dagen worden vanzelf korter en de nachten worden ook vanzelf kouder, maar de meeste gebouwbeheersystemen (GBS) gaan niet vanzelf in de herfststand.

Op het moment dat het te koud wordt in uw pand en uw medewerkers of huurders klagen en rondlopen in dikke truien, denkt u er pas weer aan om de instellingen van de installatie aan te passen.

Als het pand leeg staat, klaagt er niemand.

Uw vastgoed heeft aandacht nodig om goed de winter in te kunnen gaan. Inderdaad, onderhoud van uw pand kost geld. Maar schade die ontstaat door achterstallig onderhoud kost helaas nog meer geld. Daarom is de naderende herfst een goede periode om te bekijken of uw eigen of gehuurde pand winterklaar is, en u onnodige extra kosten kunt voorkomen.

Verteerde raamrubbers

In dit kantoorpand liggen de ramen op de zuidwest gevel (zie foto). Ze hebben dus extra te lijden van wind en regen. De verouderde raamrubbers werden niet opgemerkt. Er ontstonden kleine, niet zichtbare lekkages waardoor het kozijn langzamerhand werd aangetast. Pas toen de corrosie zichtbaar werd, liep de schade in het oog.  Het kozijn moest vervangen worden, wat een flink stuk duurder is dan het vervangen van de raamrubbers. Overigens kunnen ook bladderende coating of naden die zichtbaar worden, wijzen op waterschade aan de kozijnen.

Vastgoed Quickscan

Bij een Vastgoed Quickscan let EVM uiteraard op dit soort gebreken en ander achterstallig onderhoud. We inventariseren de bouwkundige en installatietechnische elementen, energiebesparing, het terrein en het groen. Vaste onderdelen zijn onder meer: controle op onderhoudscontract voor inspectie en onderhoud van de CV installatie en de luchtbehandelingskast (LBK), controle van de brandblusmiddelen, inspectie van gevel, ramen, dak en de hemelwaterafvoeren.

Bent u toe aan een winter zonder onvoorziene problemen in uw pand? Neem snel contact op met EVM Vastgoedmanagement!

Klaar voor een persoonlijk advies?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter en wij nemen persoonlijk contact met u op om uw vastgoedvragen te bespreken. Een helder antwoord is slechts één telefoontje verwijderd.