Over het verschil tussen topkoeling en airconditioning

Buiten is het warm. En hoe is het binnen?

Voor de gebruikers van een pand met topkoeling, is de temperatuur bij binnenkomst aangenaam. De topkoeling zorgt er namelijk voor dat het binnen zo’n tien procent kouder is dan buiten. Maar als je een poosje binnen bent, voelt het binnen toch ook behoorlijk warm aan. Je hebt de neiging om het raam open te zetten voor wat frisse lucht. Maar daar wordt het alleen maar warmer van!

Lees meer

Luchtbehandeling is gespecialiseerd werk

Lijkt uw LBK een beetje op deze?

De LKB op de foto is 50 jaar oud en na afkoppeling achtergelaten op het dak. Slordig…

De Luchtbehandelingskast zorgt voor toevoer van verse lucht in de ruimtes, meestal met bevochtiging (stoombevochtiging) en topkoeling. Verse lucht is natuurlijk belangrijk voor de mensen die in uw pand werken.

Lees meer

Nieuw pand of verbouwing zonder zorgen

Edwin: “Onlangs heb ik een goede zakelijk relatie geholpen met de oplevering van zijn nieuwe pand. Ik was bij de oplevering aanwezig en gaf opleverpunten aan.

Ook voerde ik discussie met de makelaar en de projectontwikkelaar over bepaalde zaken die niet in orde waren, zoals demarcatie ten behoeve van de huurovereenkomst, het onderhoud en de opbouw van de servicekosten. Lees meer

Korte en hevige buien: houdt u het droog?

Verstopt hemelwaterafvoerUw dak is goed onderhouden en de afvoeren kunnen ongehinderd het regenwater kwijt. Maar in deze periode van het jaar zijn de regenbuien korter en heftiger waardoor de hoofdafvoer de hoeveelheid water af en toe niet meer kan verwerken.

Dan loopt het water bijvoorbeeld terug op het dak. En dan blijkt het dak toch vaak minder waterdicht dan u dacht.

Lees meer

Brandmeldinstallatie voorschriften en verplichtingen

Uw brandmeldinstallatie (BMI) moet voldoen aan wettelijke verplichtingen en andere voorschriften.

In deze blog zet EVM Vastgoedmanagement op een rij welke normen en regels er gelden voor de voorzieningen en de inspectie daarvan.

De voorschriften voor brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties zijn vastgelegd in Bouwbesluit 2012, NEN-normen en harmonisatie- en interpretatiedocumenten voor inspectie. Lees meer

Tips voor brandpreventie

Als eigenaar van vastgoed bent u verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de juiste middelen voor brandpreventie.

Daarbij gaat het om bouwkundige zaken zoals brandwerende scheidingen, brandbeveiliging om een uitbrekende brand zo snel mogelijk te kunnen ontdekken, en om blusmiddelen. De voorzieningen moeten onder meer voldoen aan de NEN-norm NEN-EN 671-3.

Lees meer

Brandveiligheid: gebruik de juiste rookmelder

Wat doet een rookmelder? Hij geeft een signaal bij rookontwikkeling zodat de aanwezige personen daarna tijdig en veilig het pand kunnen verlaten.

Het is een veel voorkomend misverstand dat de in iedere bouwmarkt verkrijgbare zelfstandige rookmelders ook wel gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld kleinere kantoor (verzamel)gebouwen. Dit is echter niet het geval! Lees meer

Brandveiligheid: is uw keuring actueel?

keuring brandblusmiddelen leegstandbeheer vastgoedU wilt er liever niet aan denken: brand in uw pand.

Jammer genoeg denken we soms ook niet aan het nemen van de maatregelen om de ellende zo veel mogelijk te beperken: goede en actueel gekeurde brandmelders en brandblusmiddelen.

De gevolgen zijn erg vervelend: grote schade die (deels) voorkomen had kunnen worden én een verzekering die niet uitkeert.

Om van de persoonlijke risico’s nog maar te zwijgen… Lees meer

Ontzorgen, wat is dat eigenlijk?

Ontzorgen Energielabel Grachtenpand Amsterdam Vastgoedbeheer“EVM Vastgoedmanagement heeft ons volledig ontzorgd bij het definiëren en aanvragen van het energielabel.” Aldus een klant. Maar wat houdt dat eigenlijk in, ontzorgen?

Edwin: “ik ben zelf ook technisch manager geweest, en ik weet daardoor precies waar een technisch manager behoefte aan heeft. Dat is vooral: goed op de hoogte worden gehouden en ondersteund worden met alternatieven en doorrekeningen.”

 

Lees meer